Nieuws

Korfbalverenigingen tekenen intentieverklaring fusie

May 26 2013
Nieuws >>

Woensdagmiddag 22 mei hebben de korfbalverenigingen ODOS Hegelsom, Vonckel Girls Meterik, Erica America en de korfbalafdeling Wittenhorst gezamenlijk een intentieovereenkomst gesloten voor een fusie vanaf het seizoen 2014-2015.
 

In aanwezigheid van de wethouders Ger van Rensch (wethouder Accommodaties) en Paul Driessen (wethouder Sportzaken) werd de intentieverklaring getekend door Marieke van Asten (Vonckel Girls Meterik), Marly Kleeven (Wittenhorst Horst), Bianca van den Munckhof (Erica America) en Jan Peters (ODOS Hegelsom).


Reden is dat de verengingen elk als zelfstandige club geen bestaansrecht voor de toekomst zien. Vanwege de terugloop van het aantal jongere inwoners in de vier dorpen en hiermee gepaard gaande de terugloop in het aantal leden, wordt het voor de verenigingen steeds moeilijker om voor alle leeftijdsgroepen een eigen team te formeren. Om ervoor te zorgen dat de leden toch allemaal aan het korfballen kunnen blijven hebben de vier verenigingen in maart 2012 al besloten een samenwerking aan te gaan. Samen hopen ze op een bloeiende vereniging die pakweg een 200-tal leden telt. Een fusie in deze omvang is uniek.


Vanuit de vier verenigingen is er een fusiecommissie samengesteld die zich met name richt op het ruimtelijke aspect (locatiekeuze nieuwe vereniging), het organisatorische aspect (functies en taken nieuwe vereniging) en het financiële aspect (exploitatie).
 

De verenigingen zullen komend seizoen hun samenwerking verder intensiveren. Voor het seizoen 2013-2014 zijn er over de hele breedte combiteams geformeerd en leden die breedtekorfbal spelen (jeugd en senioren) zijn door alle vier de verenigingen opgegeven ten behoeve van de samenwerking. Dit betekent dat het mogelijk is dat deze teams elkaar onderling uithelpen. Voor de teams die wedstrijdkorfbal spelen, gelden de regels van het KNKV.


 

 

Laatst vernieuwd: May 26 2013 om 20:53

Terug